Gentse burgemeester Termont ondergaat geslaagde hartoperatie

Print
Gentse burgemeester Termont ondergaat geslaagde hartoperatie

Daniël Termont. Foto: Lieven Van Assche

Gent -

De Gentse burgemeester Daniël Termont (sp.a) is maandag succesvol geopereerd aan het hart, waarbij enkele overbruggingen werden geplaatst. Dat meldt het Gentse stadsbestuur. De burgemeester stelt het goed maar hij zal deze zomer activiteiten missen door zijn revalidatie.

“Doordat enkele aders aan het hart waren aangetast, moesten enkele overbruggingen worden geplaatst. De burgemeester stelt het goed maar moet nu vanzelfsprekend een tijdlang revalideren met verplichte rust”, meldt het stadsbestuur. “‘Ik zal dus deze zomer niet aanwezig kunnen zijn op allerlei activiteiten. Ik wil mij daar alvast voor verontschuldigen bij de Gentenaars”, stelt de burgemeester in het persbericht.

De operatie vond maandag plaats maar verder worden er geen details gegeven. “Daniël Termont hoopt zo snel mogelijk zijn taken als burgemeester opnieuw te kunnen opnemen - dat wil zeggen: zodra dat kan en mag van de geneesheren die hem begeleiden. Hij bedankt alvast de geneesheren-specialisten en het personeel voor de goeie zorgen. Tot slot: de burgemeester verwacht absoluut geen geschenkjes, dat is niet nodig. Mochten er mensen zijn die toch iets willen doen, dan suggereert hij een bijdrage te storten aan vzw Kinderhartfonds / rekeningnummer BE39 0013 1365 3519”, aldus het stadsbestuur.

Termont (64) onderging in 2015 al een geslaagde operatie voor darmkanker.