OKRA geniet met volle teugen van rozentuin

Print

Zepperen

Sint-Truiden - Vorig jaar was het genot van de rozen van onze collega’s van OKRA, Fernande Gerrits en François Vandersmissen, erg pover, qua vorm, kleur en geur. De junistorm, die op vele plaatsen onheil bracht had ook lelijk huisgehouden in Gippershoven. Maar dit jaar genoten de rozen van ideaal weer, misschien wat droog, maar toch.

François en Fernande kweken al vele jaren rozen. Op dit ogenblik is hun tuin gevuld met 3.000 rozen van meer dan 300 variëteiten. En voor hun hobby gaan deze OKRA-leden ver. “We denken dat er nog geen land in Europa bestaat of ze hebben er de tuinen bezocht en rozen van daar meegebracht. Maar ze doen ook zelf aan veredeling: het resultaat is een bijna zwarte roos: het moet trouwens niet altijd rood en geel zijn”, zegt OKRA-secretaris Guido Kinnaert. Ze hebben zelfs rozen die meer dan tien meter hoog in de bomen klommen: een kersenboom werd zo … een rozenboom.
De OKRA-bezoekers werden hartelijk ontvangen ten huize Vandersmissen en na de bewondering en verwondering voor zoveel kleuren– en geurenpracht, genoten ze nog zorgeloos van het aperitief, tussen de rozen uiteraard en bedankten ze François en Fernande voor de warme ontvangst.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio