Leerlingen Hotelschool zorgen zelf voor defibrillator in school

Print
Leerlingen Hotelschool zorgen zelf voor defibrillator in school

Foto: Lieselot Lemmens

Hasselt-Centrum

Hasselt - Je moet het maar meemaken. Je zit gezellig te eten op restaurant en iemand zakt in elkaar. De ambulance laat op zich wachten en de persoon overlijdt ter plaatse.

De leerlingen van het 7e jaar slagerij en fijnkost traiteur van de Hotelschool te Hasselt stonden hier ook reeds bij stil. Zij vonden het jammer dat er op een plek als de school geen defibrillator aanwezig was en ze kwamen op de proppen met een schitterend idee.

De leerlingen staken onmiddellijk de handen uit de mouwen en organiseerden een verkoopdag. De opbrengsten van deze dag zouden dan door de school gebruikt worden om een defibrillator aan te kopen. De directeur stond hier meteen voor open en gaf de leerlingen alle vrijheid om dit initiatief klaar te krijgen.

Buiten ieders verwachtingen kregen de leerlingen zoveel bestellingen binnen, dat ze maar liefst 1.900 euro konden overhouden. Hiermee kon de school gemakkelijk een goede defibrillator aankopen, er was zelfs nog voldoende over om trainingsmateriaal aan te kopen. Met dit trainingsmateriaal kan de school dan weer leerkrachten en leerlingen opleiden om een defibrillator te gebruiken.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio