Pat Krimson: “Ik hoop dat de Vlaamse radio’s me nu eindelijk een kans geven”

Print
Pat Krimson: “Ik hoop dat de Vlaamse radio’s me nu eindelijk een kans geven”

Foto: carlo coppejans

Pat Krimson (52) brengt dit jaar voor het eerst sinds lang weer een zomersingle uit. ‘Living for the Weekend’ is een “geweldige plaat waar ik heel hard in geloof”, vertelt hij in een interview met het weekblad Story. Maar ondanks die zelfverzekerdheid ligt hij ’s nachts toch nog vaak wakker van de stress.

“Het zou uiteraard leuk zijn om nog eens de Radio 2-Zomerhit te winnen. Maar Vlaamse radio’s zijn helaas niet snel geneigd om Belgische deejays te draaien”, verduidelijkt Krimson. “Ik zou heel blij zijn als de Vlaamse radio’s me nu eindelijk een kans geven. In het verleden hebben ze mijn muziek en andere toffe Belgische producties vaak geweigerd.”

Het bezorgt hem kopzorgen waar hij ’s nachts zelfs van wakker ligt. “Wanneer ik een nieuwe single uitbreng, heb ik altijd stress. Als ze mijn plaat niet oppikken, ben ik daar niet goed van. Ik vind het gewoon onrechtvaardig dat ze Vlaamse artiesten niet altijd waarderen.”

Krimson legt ook uit dat hij best een emotionele jongen is. “Ik sta vaak ’s nachts op om ideeën uit te werken. Als je er zoveel energie insteekt, doet het echt pijn als je geen airplay krijgt.”