“Zonder appeltje voor de dorst dat ik vroeger heb vergaard, zou ik vandaag maar net overleven”

“Zonder appeltje voor de dorst dat ik vroeger heb vergaard, zou ik vandaag maar net overleven”

Foto: VTM

Stany Crets (52) is van alle markten thuis. Hij was onlangs nog te zien in de film ‘Sprakeloos’ en praat deze week in Dag Allemaal over zijn carrière als acteur, schrijver, regisseur... Hij blikt ook terug op hoe het allemaal begon, en op de gloriejaren die hij samen met Peter Van den Begin mocht beleven.

“Peter en ik hebben een heel mooie periode op televisie gekend”, legt Crets uit. “We hadden fijne contracten, zowel bij VTM als bij de VRT. Dat waren de vette jaren waarin we goed boerden. Daardoor kan ik het me nu veroorloven om eens een opdracht te aanvaarden die ik echt graag wil doen, ook al is het onderbetaald. Zonder het appeltje voor de dorst dat ik vroeger heb vergaard, zou ik vandaag maar net overleven. Vlaanderen is geen vetpot.”

Aan die mooie periode, waarin hij onder andere furore maakte met ‘Debby & Nancy’ en ‘Raf en Ronny’, heeft Crets een mooi vakantiehuis overgehouden. “We hebben een heel fijn buitenverblijf op een halfuurtje rijden van Antwerpen. Daar kunnen de kinderen zwemmen, ravotten en doen waar ze zin in hebben. Ik ben zelf opgegroeid in een bos en ik wil mijn kinderen eenzelfde jeugd gunnen. Zeker als het goed weer is, rijk ik daar graag heen na school.”