Filiz bakt brood voor het goede doel

Print

Foto: Tonino Di Pietrantonio

Boxbergheide

Genk - Filiz Dedemoglu, getrouwd en moeder van drie kinderen, woont in Genk en heeft samen met haar vriendinnen Selma en Sevilay iets meer dan 100 kilogram pide, authentiek Turks plat brood, gebakken voor een goed doel.

Tijdens het islamitische vasten, de ramadan, wordt er gedacht aan degenen die arm zijn. Vorig jaar had Filiz gehoord van een Macedonische familie die in nood was. Al gauw werd er een hulpactie opgestart en met de grote vriendenkring werden er eten, kleren en een behoorlijke som geld ingezameld om aan deze familie te schenken.

De Macedonische familie heeft drie kinderen waarvan de oudste ziek is. Alleen de ziektekosten van hem worden door UZ Leuven betaald. De papa heeft geen verblijfsvergunning en kan daarom geen werk vinden. Doordat de familie ook in Genk woont, wordt er oogje in het zeil gehouden en wordt er op geregelde tijdstippen eten gebracht.

Ook de voorbije ramadan werd er weer aan deze familie gedacht. Want wat moeten die mensen doen zonder eten, drinken, kleren en geld? Hierdoor ontstond het idee om brood te bakken en het geld te schenken aan deze familie zodat de kinderen ook een feest konden beleven met nieuwe kleren.

Samen met vriendinnen hebben ze twee dagen lang tijdens de ramadan 70 kilogram bloem verwerkt tot pide dat gebakken werd in een houtoven. Dat werd dan verdeeld in hun vriendenkring en bracht een mooie som op. Die werd geschonken aan de Macedonische familie om nieuwe kleren te kopen voor hun kinderen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio