Beauty

Ze werd gevraagd of ze haar huid lichter zou maken, maar dit model bijt van zich af

Print
Ze werd gevraagd of ze haar huid lichter zou maken, maar dit model bijt van zich af

Foto: Instagram

Nyakim Gatwech is een model uit Zuid-Soedan met een wel heel donkere huid. Die maakt dat ze soms ongepaste opmerkingen te slikken krijgt, maar met enkele krachtige boodschappen op Instagram wil ze aantonen dat ze net blij is dat ze er zo uitziet. Bovendien wil ze daarmee ook anderen aansporen om hun kleurtje te omarmen.

De 24-jarige Nyakim Gatwech telt meer dan 150.000 volgers op Instagram en ze gebruikt dat platform om tegen de geldende schoonheidsnormen te vechten, want ze is allesbehalve blank en blond. Regelmatig deelt ze foto's van zichzelf en haar donkere huid met daarbij een krachtige boodschap van zelfacceptatie. Ze begon dergelijke foto's te delen nadat een taxichauffeur haar vlakaf had gevraagd of ze in ruil voor 10.000 dollar haar huid lichter zou willen maken. 

Een ongepaste opmerking, want Nyakim is net trots op haar huidskleur en roept anderen op dat ook te zijn. "We komen van ver, maar we zijn er nog lang niet. Ik hoop dat deze post je er elke dag aan kan doen herinneren waarom je trots moet zijn op je pigment. Waarom je trots moet zijn op je roots ongeacht hoe licht of donker je huid is. Stop met je huidskleur met anderen te vergelijken. Er kan alleen iets veranderen als je eerlijk in de spiegel kunt kijken en houden van die diepe chocolade-, mokka-, kaneel- of karameltint."

 

 

Niet te missen