Dieven breken muur bedrijf open om bij kluis te geraken

Print
Dieven breken muur bedrijf open om bij kluis te geraken

De kluis werd door de muur naar buiten gehaald bij het bedrijf Heyer Benelux. Foto: Jozef Croughs

Sint-Truiden -

Inbrekers hebben zondagnacht toegeslagen in vijf bedrijven in Sint-Truiden. Vermoedelijk gaat het om een bende. Op industrieterrein Schurhoven was het drie keer raak en er waren twee mislukte pogingen. Het bedrijf Heyer Benelux was het grootste slachtoffer, daar werd de kluis letterlijk door de muur gehaald.

Toen de magazijnier maandagochtend toekwam bij Heyer zag hij dat er was ingebroken. Vooraan in het pand gaapte een groot gat in de muur. “De kluis die aan de binnenkant verankerd zat, werd zo door de muur naar buiten gehaald”, zegt Kristof Hayen van Heyer Benelux.

Op de camerabeelden zijn duidelijk drie gemaskerde mannen van tussen de 20 en 25 jaar te zien. Omstreeks 2 uur zondagnacht drongen ze binnen op het bedrijfsterrein. Ze controleerden eerst alle ramen alvorens toe te slaan.

“Toen ze de kluis hadden ongemerkt, gingen ze op zoek naar inbrekersmateriaal. Tijdens die zoektocht hebben ze alle camera’s met een stok met de lens omhoog geduwd. Tussen het ijzerafval dat achter het bedrijf ligt, vonden ze een metalen balk van 80 centimeter. Daarmee beukten ze een gat in de muur tot de kluis binnen handbereik lag. Om de een of andere reden heeft het alarm in die ruimte niet gewerkt.Het werd nochtans op een normale wijze geactiveerd. Ze hebben de kluis ter plaatse geopend en het geld eruit gehaald. De kleine koffers met documenten die erin zaten hebben ze achtergelaten, maar de kluis zelf werd meegenomen. Vermoedelijk bevatte die te veel DNA-materiaal. Het sporenonderzoek heeft niet veel opgeleverd, omdat ze alle drie handschoenen droegen”, weet Kristof Hayen.

De lokale politie is belast met het verdere onderzoek.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio