SBS 1&2 organiseert 'Tegen De Sterren Op'

Print
Dilsen-Stokkem - De laatste schooldag van stedelijke basisschool 1 &2 in Dilsen stond in teken van 'Tegen De Sterren Op'. Samson en Gert waren de gastsprekers van dienst.

Op vrijdag 30 juni was het de laatste schooldag en dit lieten ze bij basisschool SBS 1&2 uit Dilsen niet zomaar voorbij gaan. Vorig jaar verraste K3 de kinderen door in een roze Hummer de speelplaats op te rijden. Dit jaar kwamen Samson (meester Jordy) en Gert (meester Jeroen) langs om enkele optredens te presenteren. Tijdens de één uur durende show kwamen verschillende artiesten hun beste beentje voorzetten. Als openingsact mocht niemand minder dan Baba Yega de spits afbijten. Zij brachten een mooie dansact. Zelfs directeur Lut Aerts en de leerkrachten werden uitgenodigd op de dansvloer. Zij deden niet onder voor de 5 gasten van Baba Yega. Iedereen ging uit de bol.

Als tweede act stonden de vrouwen van de Kampioenen ingepland. Vier juffen verkleed als Doortje, Bieke, Pascale en Carmen gaven het beste optreden ooit gezien van de Championettes. 

Wie er ook niet mochten ontbreken op de laatste schooldag waren de meiden van K3 (mannelijke K3). Daar zij vorig jaar een super optreden hadden gegeven, waren ze ook dit jaar weer uitgenodigd. Ze waren blij dat ze weer voor zo’n enthousiast publiek mochten optreden, al had Klaasje deze keer een beetje moeite met de pasjes. Ook Samson en Gert brachten enkele spetterende nummers uit hun brede repertoire.

Om de jeugd helemaal uit hun dak te laten gaan, had de school niemand minder dan Dimitri Vegas & Like Mike laten overkomen. Verstopt onder een zwart doek betraden ze mysterieus het schoolplein. Vanaf de eerste beat ging iedereen uit hun dak, want wie herkent nu niet de tonen van de beste dj’s van het land!

Er was ook talent van eigen schoolbodem aanwezig. Zo zong Ylja Jaeken, deelnemer aan de préselecties van ‘The Voice Kids’, een welgekend liedje. De schoolgroep was onder de indruk van zijn prestatie. Ook brachten Héléne, Serine, Britt en Janneke van het 6de leerjaar onder leiding van muzische juf Nancy op een prachtige wijze een gevoelig nummer. Het zijn niet enkel beroemde sterren die een grote indruk nalaten.

Als slotact van 'Tegen De Sterren Op' brachten alle laatstejaars het liedje 'Ik sta hier te stralen''. Op deze manier namen ze afscheid van de basisschool om de stap naar het secundair te maken. Dit verliep niet zonder een traantje. Er werd een meterslange erehaag gevormd door alle leerlingen en leerkrachten van de lagere school waardoor de afzwaaiers mochten passeren. Het was een zeer emotioneel moment.

Op hetzelfde moment werden ook de 5-jarigen op de kleuterspeelplaatsen in het centrum en in Erteveld door hun vriendjes en het kleuterteam uitgezwaaid. Zij starten op 1 september op het eerste leerjaar. En zo worden kleine kindjes groot…

We mogen spreken van een geslaagde dag en wensen iedereen een ontspannende vakantie toe!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio