Wat te doen vandaag? Dit zijn onze zomertips

Print
Wat te doen vandaag? Dit zijn onze zomertips

Hasselt Danst Foto: Stefan Vreven

Het is vakantie, dus trekken we massaal naar het buitenland op zoek naar zon, zee, strand en heel wat leuke activiteiten. Maar ook in de eigen provincie valt er deze zomer heel wat te beleven. Elke dag schotelen wij u enkele tips voor.

1. Belle Perez op Engie Parkies

Met Engie Parkies wil de organisatie de hele zomer lang inwoners van Genk en ver daarbuiten verrassen met een gratis aanbod van verschillende muziekgenres. Genieten van muziek met familie en vrienden in een groene omgeving, dat is de formule waarmee uitgepakt wordt. Belle Perez mag de spits afbijten. Ze staat als eerste artiest op het podium in Genk.

Wat te doen vandaag? Dit zijn onze zomertips
Belle Perez Foto: Photo News

Vandaag vanaf 18.30 uur in het park aan de Dieplaan in Genk. Belle Perez staat om 20.15 uur op het podium. Toegang gratis.

www.engieparkies.be

2. Kolderavond met buikspreekact

In het kader van het Lachfestival worden drie kolderavonden georganiseerd. Moppentappers Joseph en Ghislain en tonprater Erik zorgen voor een hilarische avond met geestige grappen en meeslepende humor. Als amusant extraatje komt Rinaldo ook langs met een buikspreekact.

Vandaag in Café Centrum, Tulpenstraat 15 in Houthalen-Oost. Morgen in Brasserie Magnifico, Herebaan-Oost 64 in Houthalen en donderdag bij IJs Rossi, Wolfsdal 35 in Lillo. Telkens om 20.30 uur. Gratis toegang.

www.lachfestival.be

Wat te doen vandaag? Dit zijn onze zomertips
Foto: Lachfestival

3. Hasselt Danst de charleston

Voor de elfde keer trekt de Hasselt Danst-karavaan door de hoofdstad met vanavond een grote openingsshow door Vogue. Om 18.15 uur nemen de lijndansers plaats op de Grote Markt. Vanaf 19 uur wordt de themadans, de charleston, aangeleerd. Daarna kan iedereen vrij dansen op moderne muziek, zoals de jive, rumba, samba, quickstep, enzovoort. Vanaf 21 uur staat alles opnieuw in het teken van de charleston.

Vandaag vanaf 18.15 uur op de Grote Markt in Hasselt.

www.feestcomitehasselt.be

Wat te doen vandaag? Dit zijn onze zomertips
Foto: Heemkunde Gingelom

4. Wat schaft de pot?

Wat schaft de pot? Die vraag stelde de bevolking zich dagelijks tijdens de oorlog. Het voedsel was duur. Het gehele gezinsbudget ging op aan eten. Kom er alles over te weten in de expo ‘Boter bij de vis’ die afgelopen weekend de deuren opende.

Nog tot 27 september in bibliotheek CLIM, Surlet de Chokierstraat 4 in Gingelom. Toegang gratis tijdens de openingsuren van de bib.

www.erfgoedhaspengouw.be

5. Maak kennis met kriebelbeestjes

Wat te doen vandaag? Dit zijn onze zomertips
Foto: Toerisme Zonhoven

Toerisme Zonhoven wil iedereen het landschap van 1001 vijvers tonen. Elke maand kan u met een ervaren gids op pad in een ander stukje van natuurgebied de Wijers. Dit keer toont de gids de microwereld die zich vaak verborgen houdt in de natuur: kleine beestjes die ons meestal de kriebels geven. Maak tijdens de wandeling Kriebelbeestjes kennis met mierenleeuwen, loopkevers, graafwespen en andere beestjes.

Om 14 uur op de parking van camping Holsteenbron, Hengelhoefseweg 9 in Zonhoven. Deelname is gratis.

www.zonhoven.be