dinsdag 25 juli 2017 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook gplus nextprevshare twitter video

Summies visie

“Sky blijft kampioen van marginal gains”

Ook deze zomer volgt Johan Vansummeren de Tour weer op de voet vanop het thuisfront. Op momenten dat de wielerpassie hoog oplaait, deelt de Lange van Lommel zijn koersvisie met u.

Ik was het afgelopen weekend aanwezig in het Tourcircus. Daardoor kon ik zaterdag in Düsseldorf zelf ervaren hoe glad het wegdek er bijlag. Tel daar de stress van een openingstijdrit nog bij en je krijgt een gevaarlijke cocktail. Zelfs een doorgewinterde prof als Valverde ging ditmaal in de fout. Alejandro ging de bocht in alsof die er droog bijlag. Die zien we dit seizoen niet meer terug. Het luxeprobleem waar Movistar voor aanvang mee kampte, is zo meteen van de baan. Dankzij natuurlijke selectie is Quintana nu de absolute kopman. Een ploeg die wel onthoofd Düsseldorf verliet, is Bahrain-Merida, dat Izagirre letterlijk zag wegvallen. Valpartijen horen nu eenmaal bij een Grand Départ als Nicole bij Hugo. Ook Froome maakte kennis met het natte asfalt, zij het een dag later. Zaterdag had de Brit namelijk al een forse mentale tik uitgedeeld aan de verzamelde concurrentie. Zijn ploeg trouwens ook. Team Sky bewees in Duitsland dat zij en niemand anders de kampioen blijven van de marginal gains. Op het juiste moment pakten ze uit met de allernieuwste tijdritpakken. Het leverde Froome zo maar eventjes 35 tellen voorsprong op tegenover uitdagers als Porte en co. Seconden die je liever voor dan achter staat, geloof me vrij.”

Zondag zag ik vooral een ijzersterke Phinney en Offredo aan het werk. Dankzij hen bleef het lang spannend voor de televisiekijker. De verwachte massasprint was echter onvermijdelijk. Ik ben blij dat we een eerlijke, rechttoe-rechtaan sprint hebben gekregen, zonder incidenten. Ik moet zeggen, chapeau aan de Tourorganisatie. Ze hebben dit jaar duidelijk gekozen voor een arrivée die geen bochten of obstakels bevatte en die zeer breed was. Daardoor kon Kittel, zelfs zonder zijn trein, naar winst sprinten. Een massaspurt in zijn eentje afmaken, is nochtans niet meteen Kittels specialiteit. Het zal de Duitser een extra mentale boost geven. Eén waar ook ploegmaat Philippe Gilbert van meeprofiteert. Phil en Quick Step zullen ongetwijfeld met veel allure richting de ‘Cauberg van Longwy’ trekken.

Nieuwe Video's