Achille Gathy gevierd voor 65 jaar priesterschap

Print
Achille Gathy gevierd voor 65 jaar priesterschap

Foto: Hilda Bernaers

Tuilt

Hasselt - Een briljanten jubileum voor een briljant priester. Op zondag 2 juli vierden de parochies van Hasselt-West hun 'deken', Eerwaarde Heer Achille Gathy.

Tijdens een stemmige eucharistieviering, opgeluisterd door het gelegenheidskoor van Tuilt, ging Achille voor in de viering samen met pastoor Gerard Janssen en Eerw. Heer Jos Polders.
In zijn homilie dankte de gevierde de aanwezigen voor hun talrijke opkomst, o.a. zijn familie, gelovigen uit de vier parochies, vrienden en kennissen. Hij blikte ook terug op zijn rijkgevulde leven als leraar in een college, nadien als pastoor en als deken. Achille is ook dirigent van vele koren geweest, want muziek heeft een grote rol gespeeld in zijn leven.

Op de receptie feliciteerde schepen mevrouw Smets de jubilaris namens het stadsbestuur en kreeg hij een bloemstuk aangeboden.

Nadien nam Bert Smeets, voorzitter van de parochieraad van Tuilt het woord. Bert dankte Achille voor alles wat hij op zijn leeftijd nog doet voor onze parochie en voor heel de regio. Ieder weekend gaat Achille voor in een viering en soms zelfs twee in één van de kerken van onze regio.
Je moet het maar kunnen, je moet het maar willen. Ouder worden heeft veel moois. Achille heeft veel om op terug te zien. Want al die jaren is hij altijd heel druk bezig geweest. Ondertussen woont hij, na zijn pensioen, al zeventien jaar in Tuilt.
Uit dankbaarheid voor zijn inzet in onze regio kreeg hij van de vier parochie- en kerkraden samen een televisie.

Achille dankte op zijn beurt allen die een steentje hebben bijgedragen aan dit feestelijke gebeuren.
Nadien kreeg iedereen, bij een natje en een droogje, de gelegenheid om Achille persoonlijk te feliciteren.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio