Grote brand in Londen: woonblok met peperdure appartementen in lichterlaaie

Print

Enkele weken na het dodelijke inferno in de Grenfell Tower - dat aan minstens 80 mensen het leven kostte - staat opnieuw een woonblok in brand in Londen. Het gaat om de splinternieuwe Bow Wharf, in het oosten van de stad. Volgens getuigen waren het de zonnepanelen op het dak die plots vuur vatten.

De Bow Wharf is een splinternieuw woonblok tussen Bethnal Green en Mile End in Oost-Londen. Het vijf verdiepingen tellende gebouw is op dit moment zelf nog onder constructie en zal vijf huizen en negentien appartementen omvatten. Voor de “trendy” woningen wordt tot 1 miljoen pond (1,14 miljoen euro) gevraagd.

Zondagvoormiddag rond 11 uur brak er echter brand uit op het dak van de Bow Wharf. Volgens ooggetuigen stonden de zonnepanelen plots in lichterlaaie. Tientallen brandweermannen kwamen ter plaatse om de vlammen te bestrijden. “De helft van het dak is ofwel afgebrand ofwel ingestort”, zegt een ooggetuige. “Ik dacht eerst dat de rook kwam van een woonblok in de buurt: toen ik een kijkje dichterbij ging kijken, zag ik dat het om de nieuwbouw ging. Gelukkig, want daar woonde nog niemand. Het gebouw ligt ook vrij afgelegen, zodat de vlammen zich niet konden uitbreiden naar andere gebouwen.”