Memorial Peter Jackmaer op zaterdag 8 juli

Print

Munsterbilzen

Bilzen - Volgend weekend op zaterdag 8 juli 2017 wordt voor de 34ste keer op rij het minivoetbaltornooi ‘Memorial Peter Jackmaer’ gespeeld op de voetbalterreinen van Heis-Sport. Bestuur, medewerkers en vrijwilligers van dit mooie sportinitiatief zijn dan ook fier om dit jaarlijks evenement met de toelating van de familie Jackmaer weer te kunnen organiseren. Dat er telkenmale verschillende ploegen uit Bilzen en omstreken deelnemen aan dit tornooi is zeker een bewijs van vriendschap en populariteit.

Het was op zaterdag 6 augustus 1983 in de late namiddag dat het droevige nieuws eerst Bilzen en nadien Munsterbilzen bereikte. Peter Jackmaer -net 20 jaar- speler van Heis-Sport, was op die noodlottige dag als laatstejaars leerling bij de toenmalige Rijkswacht verongelukt.

Het toenmalige bestuur bleef niet bij de pakken zitten en in enkele weken tijd werd beslist om de ‘Memorial Peter Jackmaer’ in het leven te roepen. In overleg met de familie werd reeds vanaf 1984, een jaarlijks minivoetbal tornooi georganiseerd. En tot op heden met groot succes.

Nu zaterdag 8 juli, wedstrijden vanaf 11 uur. Omstreeks 18-19 uur uitreiking van de verschillende bekers en de wisselbeker, in aanwezigheid van Burgemeester en schepen van Sport. Een nieuwigheid dit jaar is dat er een speciale tombola wordt georganiseerd met mooie prijzen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio