Gallopin moet even op de tanden bijten met zwaargekneusde enkel

Print
Gallopin moet even op de tanden bijten met zwaargekneusde enkel

Foto: BELGA

Tony Gallopin is zondag gestart in de tweede etappe in de Tour de France. De Fransman van Lotto Soudal kwam zwaar ten val in de tijdrit van zaterdag. Hij bezeerde daarbij zijn enkel en raakte amper in zijn fietsschoen. Toch trok Gallopin zich op gang in de etappe van Düsseldorf naar Luik.

LEES OOK. Moet die voet in een schoen, meneer Gallopin?

Meteen na afloop van de etappe trok Gallopin naar de medische post van de Tour. “Uit de radiografie blijkt dat er geen sprake is van een breuk in de voet”, aldus ploegdokter Servaas Bingé zondagmiddag. “Wel liep hij een zware kneuzing op aan de enkel en die vraagt nu de nodige verzorging.”

Gallopin moet even op de tanden bijten met zwaargekneusde enkel
Foto: BELGA

Gallopin zal enkele dagen op de tanden moeten bijten. “Zijn enkel staat gezwollen en dat gaat natuurlijk de beweging van die enkel hinderen. Fietsen zal pijn doen omdat je in een fietsbeweging onbewust je enkel gaat stabiliseren om optimale kracht over te brengen. Dus elke trap zal pijn doen. Vandaar dat we die tape aanbrengen rond die enkel. Dat moet zorgen voor stabilisatie om die enkel zo weinig mogelijk te belasten.”

“De eerste twee dagen zullen zeer pijnlijk zijn, daarna zal het stapje voor stapje verbeteren. We gaan die enkel goed moeten verzorgen met ijs. Verder moet hij rusten als hij van de fiets is. Die enkel zal hem toch minstens een week hinderen”, besloot Bingé.