Anderlecht-talent op huurbasis naar Charleroi

Print

Dodi Lukebakio wordt door Anderlecht uitgeleend aan Charleroi met een aankoopoptie. De 19-jarige middenvelder was een van de spelers die weg moesten van coach Réne Weiler, maar liet wel een goede indruk na op training bij de de U21 en vrijdag in de oefenmatch tegen Oudenaarde. Paars-wit is ondertussen aangekomen op oefenstage in Oostenrijk met de jongeren Faes en Delcroix, Lukebakio is al mee met Charleroi naar Mierlo.

“Ik ben blij dat ik deze kans krijg”, liet Lukebakio optekenen op de website van paars-wit. “Ik hoop bij Charleroi speelkansen te krijgen en ervaring op te doen.”

De 19-jarige Lukebakio is een jeugdproduct van de Brusselaars en maakte zijn debuut in het eerste elftal in oktober 2015. De Congolees kwam dat seizoen tot 18 optredens (en één goal), maar kon - mede door zijn gedrag naast het veld - de club niet helemaal overtuigen. Vorig seizoen volgde een uitleenbeurt aan de Franse eersteklasser Toulouse, waar zijn aandeel beperkt bleef tot zes optredens.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen werd al snel duidelijk dat er ook dit seizoen geen plaats was op Anderlecht voor Lukebakio. Samen met veertien andere spelers werd hij bij de start van de trainingen naar de C-kern gestuurd. Desondanks scoorde de Congolees afgelopen vrijdag nog in de eerste oefenpartij van paars-wit bij Oudenaarde (1-3).