© Bart Tilmans

Wat te doen dit weekend? Dit zijn onze tips

Dit weekend begint de vakantie, dus trekken we massaal naar het buitenland op zoek naar zon, zee, strand en heel wat leuke activiteiten. Maar ook in de eigen provincie valt er deze zomer heel wat te beleven. Elke dag schotelen wij u enkele tips voor.

kivh

Speelplezier op Mega Buitenpret

Zingen, springen en dansen. Kinderen beleven het grootste plezier op Mega Buitenpret. In en rond Dommelhof staan springkastelen in alle kleuren en vormen opgesteld. Er is een paardenmolen, verschillende workshops, een legostand... Orry & Friends komen langs, en ook Bumba en Mega Mindy. Terwijl de kinderen ravotten kunnen ouders genieten van een drankje op het terras. Bij regenweer vindt alles binnen plaats.

Op 02/07 van 10 tot 19 uur in Dommelhof, Toekomstlaan 5 in Neerpelt. Kinderen kleiner dan 90 cm, gratis. Anderen betalen 10 euro, volwassenen 2 euro. Meer info: www.vzwkinderpret.be

Voor de bluesliefhebber

Rock – en bluesliefhebbers moeten vandaag in Diepenbeek zijn voor Hookrock. De hoofdact op het podium is Doghouse Sam Blues Revue die er om 23.55 uur aan beginnen. Daarvoor staan nog heel wat Bluestoppers op het podium. Uit de USA komen Imperial Crowns, Toronzo Cannon en The Leroi Broters. Verder brengen de Nederlanders Fossen & Struijk Band en Mike’s Electric Mud en de Belgische band Helix Electrix een concert.

Op 01/07 vanaf 14 uur in OC Rooierheide, Rooierheidestraat 100 in Diepenbeek. Prijs aan de kassa: 30 euro. Meer info: www.hookrock.be

Smullen op de Lekkerbekkenmarkt

Peer zet de zomer traditiegetrouw in met de Lekkerbekkenmarkt. Smulpapen, fijnproevers, en foodlovers kunnen hier hun hart ophalen. Je kan er genieten van lekkere hapjes, showcooking en allerlei proeverijen van gerechten en producten uit eigen streek en daarbuiten. Het is de plek bij uitstek om gezellig een terrasje te doen en de start van de zomervakantie te vieren. Verder is er ook kinderanimatie.

Op 02/07 van 10 tot 18 uur op de Markt in Peer. Meer info: www.peer.be

Pret op Sjiek Gezinsfestival

Op het programma staan tal van workshops. Kinderen kunnen zich uitleven in de lazerzone, avonturenzone of in de kleuterzone. In de retrobeautytent meten kinderen zich een fluokapsel of glittertattoo aan. Er is een discospringkasteel en meer. Ouders genieten ondertussen van muziek, een hapje en drankje.

Op 01/07 in VBS De Boomgaard, Tongersesteenweg 347 in Borgloon, van 14 tot 18 uur. Op 02/07 in De Meir, Merebeemd 12 in Tongeren, van 14 tot 20 uur. Toegangsprijs: 5 euro voor kinderen, ouders gratis. Meer info: www.sjiekgezinsfestival.be

40ste Cultuur op het Kerkplein

De veertigste editie van Cultuur op het Kerkplein wordt speciaal. Jong en oud kan er kennismaken met oude volksspelen tijdens Lommel Speelt. Traditiegetrouw vindt de kunstmarkt plaats en kan iedereen genieten van een terrasje en een streep muziek van het duo Dyadic gevolgd door het zestienkoppig accordeon-ensemble Ambiance. Tegelijkertijd organiseert de vereniging voor sterrenkunde Aquila een zonnekijkdag op het Kerkplein.

Van 13 tot 17 uur op het Kerkplein in Lommel. De toegang is gratis.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio