© BELGA

Darcis, Van Uytvanck, Flipkens en Mertens dubbelen op Wimbledon

Steve Darcis zal samen met de Fransman Benoit Paire deelnemen aan het dubbeltoernooi op Wimbledon. Het Frans-Belgische duo ontmoet in de openingsronde de Cyprioot Marcos Baghdatis en de Tunesiër Malek Jaziri. Dat is het resultaat van de loting van vrijdag.

Bij de vrouwen komt Alison Van Uytvanck in actie aan de zijde van de Chinese Shuai Peng. In de eerste ronde wacht een duel met de Amerikaanse Catherine Bellis en de Tsjechische Marketa Vondrousova.

Kirsten Flipkens vormt een tandem met de Indiase Sania Mirza, die in 2015 de dubbeltitel veroverde op het Londense gras. De dertiende reekshoofden botsen in de eerste ronde op de Japanse Naomi Osaka en de Chinese Shuai Zhang. Mirza was in het dubbelspel verder succesvol op de US Open (2015) en de Australian Open (2016), waar ze samen met de Zwitserse Martina Hingis de eindzege pakte.

Elise Mertens treedt ook aan in het dubbeltoernooi. De Leuvense staat samen met de Nederlandse Demi Schuurs tegenover het Canadees-Chinese duo Gabriela Dabrowski en Xifan Xu.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer