Mode

Dankzij dit trucje vind je altijd de juiste kleur foundation

Print
Dankzij dit trucje vind je altijd de juiste kleur foundation

Foto: Serge Louis Alvarez

De juiste tint foundation kiezen is niet altijd eenvoudig. Je koopt hem 9 van de 10 in een omgeving waar geen straaltje buitenlicht is te bespeuren, waardoor je al snel de foute kleur kiest. Ook bij het aanbrengen van je tweede huid, kan je al snel de mist ingaan. Dankzij deze trucjes vermijd je de twee grootste foundationblunders.

1. Vind de juiste kleur

Als je voor de beautyrekken staat, pik dan 3 kleurtjes foundation uit die het dichtst bij je huidtint aanleunen. Teken een streepje op je kaak met elke kleur, zoek natuurlijk licht op en ontdek welke foundation het mooiste matcht met jouw huid. Wil je de natuur een handje helpen? Dan zou je een zelfbruiner voor het gezicht zeker eens moeten proberen. Hij geeft je huid een zongekuste gloed die je eenvoudig zelf kan bepalen.

2. Breng hem correct aan

Heb je een vette huid? Gebruik dan een foundation in poedervorm. Die zorgt er sowieso voor dat je huid minder zal glimmen. Als je een droge huid hebt, ben je meer gebaat bij een verzorgende crèmeformule. Die voorkomt schilfers en droge plekjes. Normale huidjes kiezen het best een vloeibare variant.

Smeer geen dikke laag foundation over heel je gezicht. Zorg ervoor dat hij goed blend en smeer van binnen naar buiten. Werk al-tijd af met een bronzer of blush om je contouren goed te benadrukken. Gebruik ook zeker de juiste borstel. Een vloeibare en crèmefoundation smeren het best uit met synthetische poederkwasten, terwijl je voor een poeder beter eentje met natuurlijke haartjes kiest. Voor vloeibare foundations zijn siliconen beautyblenders de beste optie als je niet teveel product wil verspillen.