© BELGA

Ruben Bemelmans plaatst zich als zesde en laatste Belg voor hoofdtabel op Wimbledon

Ruben Bemelmans (ATP 124) heeft zich donderdag als zesde en laatste Belg geplaatst voor de hoofdtabel van Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen. Bemelmans klopte na één uur en 50 minuten de Oostenrijker Gerard Melzer (ATP 144) in drie sets (6-4, 7-5 en 6-3).

Voor de 29-jarige Bemelmans, het twaalfde reekshoofd in de kwalificaties, wordt het zijn vijfde deelname aan het hoofdtoernooi van Wimbledon (2011, 2012, 2015 en 2016). Enkel in 2012 overleefde hij de eerste ronde. In de vorige kwalificatieronden in Londen versloeg hij de Fransen Tristan Lamasine (ATP 196) en Mathias Bourgue (ATP 149).

Steve Darcis (ATP 59) is in Londen rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel, en is de tweede man die de Belgische eer verdedigt.

Joris De Loore (ATP 197) haalde de hoofdtabel niet, hij verloor in de derde kwalificatieronde na drie uur en tien minuten tennis in vijf sets (6-3, 3-6, 6-3, 3-6, 7-5) van de Griek Stefano Tsitsipas (ATP 190). Verder is David Goffin (ATP 13) er wegens zijn op Roland Garros opgelopen enkelblessure zoals bekend niet bij op het heilige Londense gras. Arthur De Greef (ATP 115) besliste om de kwalificaties niet af te werken en deel te nemen aan het Challengertoernooi in Milaan. Voor Yannik Reuter (ATP 241) en Kimmer Coppejans (ATP 178) eindigde het toernooi al in de eerste kwalificatieronde.

Bij de vrouwen zijn Elise Mertens (WTA 56), Kirsten Flipkens (WTA 86), Yanina Wickmayer (WTA 95) en Maryna Zanevska (WTA 117) rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel. Alison Van Uytvanck (WTA 98) plaatste zich donderdag voor de derde kwalificatieronde.

Zanevska haalt hoofdtabel niet in het dubbelspel

Zanevska kon zich donderdag weliswaar niet plaatsen voor de tweede en laatste kwalificatieronde in het vrouwen dubbelspel. Zanevska ging, aan de zijde van de Russische Irina Khromacheva, na één uur en 36 minuten in drie sets (5-7, 6-3 en 6-1) onderuit tegen de Russische tandem Natela Dzalamidze en Veronika Kudermetova, het eerste reekshoofd in de kwalificaties. De eerste twee sets van de partij werden woensdag al gespeeld, waarna het duel werd onderbroken als gevolg van de duisternis.

Aangeboden door onze partners