De Puzzel Piringen wuift directrice uit

Print

Piringen

Tongeren - Monique Krieken. Een carrière van wel 40 jaar, met de laatste 9 jaar directrice van Kleuterschool De Puzzel te Piringen. En nu verdiend met pensioen. Maandagavond werd ze op een mooi versierde speelplaats van De Puzzel op gepaste wijze in de bloemetjes gezet.

Een allround directrice! Ze stond zelf ook als juf in de klas, en wilde ook zo genoemd worden. Het organiseren zit haar in het bloed. Op vele vlakken: elk jaar kwam er een nieuw thema aan bod, waar alle activiteiten op geënt werden. Zo was er bijvoorbeeld het thema Kunst met het realiseren van een eigen boek ‘Kabouter Ukkie Naar School Toneel’, waarbij juf Monique samen met kindjes eigen verhalen verzon, en de kleuters zelf liet zorgen voor de illustraties.

Ze troonde, zelf altijd leuk verkleed en vooral mee swingend, graag iedereen mee naar de jaarlijkse jeugdstoet tijdens carnaval Haren.Maar ook pragmatisch, zoals het een echte directrice betaamt: de renovatie van het sanitaire gedeelte, het verven van de lokalen, en verfraaien van de speelplaats, zijn enkele van Monique’s verdiensten. Haar accent lag ook vooral op de veiligheid in al haar facetten, in en rond het schoolgebouw.

Echtgenoot Jos stond immer paraat om bij te springen bij welke klus dan ook. Elk schooljaar begon met ‘To Do – lijsten’, dingen die juf Monique graag afvinkte tijdens datzelfde jaar. Zo kon ze, sociaal als ze is, haar collega’s, ouders, grootouders, tot zelfs de buren van het schoolgebouw, op sleeptouw nemen, om haar project van verankering van het onderwijs vanuit de buik van de dorpsgemeenschap op een serene manier uit te voeren.Niet te vergeten, de jaarlijkse rommelmarkt in augustus in, zoals zijzelf steeds opperde, ‘haar vakantieoord’ op het Herman Dessersplein te Piringen, waar zij haast een week kampeerde met alle voorbereidselen en dies meer.

Ccreativiteit was ook een van de vele kwaliteiten van juf Monique. Zij tovert als vanzelf steeds nieuwe, leuke verhalen uit de mouw. Ook liedjes, zoals het Puzzellied, hetwelk ze, samen met Guido Krieken, componeerde, en opnam in zijn huisstudio, samen met de kleuters.Er valt nog zoveel goeds te vertellen over Monique. Zij heeft ervoor gezorgd, dat tal van kinderen konden vertrekken vanuit een veilige, goed doorbouwde thuishaven, Kleuterschool De Puzzel. Deze kinderen dragen die fantastische bagage als versterking mee in hun verdere leven, en zullen juf Monique nooit vergeten. Dank je, juf Monique. Je bent een prachtmens!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio