© MIST

The Sore Losers spelen halve thuismatch in Genk

Met zo’n 20.000 bezoekers op de teller heeft Genk On Stage vrijdagavond het jaarlijkse stadsfestival succesvol afgetrapt. Limburgs hardst werkende rock-‘n-rollband The Sore Losers liet het plein voor het hoofdpodium al vroeg zo goed als vollopen.

jrd

Het is 2017, en veiligheid primeert, ook op een groot stadsfestival in Limburg. De veiligheidsdiensten hadden opgeroepen om niet met een rugzak naar Genk af te zakken. Een vriendelijke vraag, al werden handtassen en rugzakken ook wel effectief door de vele stewards en agenten gecontroleerd. Een drone circuleerde trouwens voortdurend over het stadscentrum. Maar voor alle duidelijkheid: er viel ook leuker nieuws te noteren. Voor het eerst wordt drank tijdens dit festival in herbruikbare bekers geschonken. Fijn gevolg: een kraaknette festivalondergrond. En belangrijk: niemand die reclameerde.

Aerosmith

Wie vrijdag vroeg genoeg naar het stadsplein afzakte, kon meteen Tyler Bryant & The Shakedown meepikken. Stevige bluesrock voor de liefhebbers. Maar misschien belangrijker: in de band ook Graham, zoon van Aerosmith-gitarist Brad Whitford. Wij denken dan: dat zoiets deuren opent. The Sore Losers speelde even later een halve thuiswedstrijd én een uitgelaten set voor een volgelopen plein. En dan moesten Amerikaanse headliners Gogol Bordello en Marky Ramone nog langskomen.

Zaterdag en zondag veel meer, en zo krijgt u onder meer nog Arno, Meuris, Van Echelpoel, Milow en School is Cool voorgeschoteld.

Lees meer over de festivals