© *

NASA zet Gwyneth Paltrow op haar nummer

Als Gwyneth Paltrow iets aanbeveelt op haar site, is het wereldnieuws. Dat gebeurde ook met de pleisters van het merk Body Vibes, waaraan de blonde actrice helende krachten toekent. Ze beweert dat de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA dezelfde technologie gebruikt, maar dat was buiten NASA zelf gerekend.

tib

Volgens Paltrow worden de pleisters gemaakt uit "dezelfde koolstofverbindingen die gebruikt worden om in de voering van ruimtepakken de vitale functies van de astronauten te monitoren". De pleisters zouden volgens haar website gebruikt worden om wondjes sneller te laten geneze.

Dat blijkt niet te kloppen. Meer zelfs, in de huidige ruimtepakken worden geen koolstofvezels gebruikt, aldus NASA. "De logica houdt geen steek", zegt Mark Shelhamer, voormalig wetenschapper bij NASA, aan CNN. "Als ze genezing zouden bevorderen, waarom laten ze dan sporen na op de huid als ze uitgetrokken worden?"

Ondertussen heeft Paltrow de verwijzing naar NASA van haar site laten verwijderen. "We koppelen terug naar het merk over deze claim en verwijderen hem van onze site tot we meer uitleg krijgen", klinkt het daar.