© Facebook Simon Lindsay

Papa waarschuwt met hartverscheurende foto’s van zijn zoon: “Eén pil kan je dood betekenen”

Simon Lindsay heeft op Facebook een hartverscheurende oproep gepost met daarin enkele foto’s van zijn zoon. Die belandde op intensieve zorgen aan een beademingsapparaat nadat hij op een festival één mysterieus pilletje innam.

ehu

Simons zoon Jamie was met enkele vrienden gaan feesten op Belsonic, een muziekfestival in het Noord-Ierse Belfast. De tiener had er vermoedelijk een onbekende pil ingenomen, waarna hij instortte en naar het ziekenhuis moest worden afgevoerd. Omdat de jongen een identiteitskaart van iemand had geleend om aan drank te geraken, werden bovendien de verkeerde ouders door de dokters op de hoogte gesteld.

“We waren in shock”

De papa doet nu zijn verhaal op Facebook, in een post die verder enkele keiharde foto’s bevat. “Maandagnacht kregen we het engste nieuws ooit over onze zoon Jamie. Hij ging naar Belsonic met zijn vrienden, maar maakte de grootst mogelijke vergissing. Een vergissing die hij bijna moest bekopen met zijn leven.”

“Jamie had gedronken en maakte een dronken beslissing waar hij nu spijt van heeft. We zijn zo boos om wat hij gedaan heeft. Maar we gaan er niet over liegen of hem veroordelen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“We hoorden via zijn vrienden dat Jamie in de problemen zat. We waren al onderweg naar Belfast om naar hem op zoek te gaan, toen de dokters ons belden via Jamie’s gsm. Toen we aan zijn ziekenhuisbed kwamen, waren we in shock. Jamie lag op intensieve zorgen.”

Jamie lag bewusteloos aan een beademingsapparaat, was omgeven door buisjes en het zag er even echt niet goed uit voor de jongen. “Maar op miraculeuze wijze is hij door het oog van de naald gekropen. Er zijn er al anderen geweest die minder geluk hadden.”

Wakkerschudden

Simon post de foto’s van zijn zoon om anderen wakker te schudden. “Neem geen drugs. Simpelweg. Je gaat er dood van. Eén pilletje kan je dood betekenen. Drink ook niet te veel - je wordt er ziek van en je gaat er foute beslissingen van maken.”

De vader wil ook wijzen op de gevaren bij het gebruik van valse identiteitskaarten, bijvoorbeeld om drank te kunnen kopen. “Het spijt ons enorm dat een andere familie ten onrechte gebeld werd met verschrikkelijk nieuws over hun zoon. En toen we bij het ziekenhuis aankwamen, kregen we onze zoon eerst niet te zien. We moesten bewijzen dat we wel zijn echte ouders waren.”

Tweede kans

Intussen gaat het al beter met Jamie. “Hij herstelt thuis. Onze zoon heeft een tweede kans gekregen in zijn leven en ik hoop dat hij die met beide handen grijpt. Hij zal nu zelf moeten opdraaien voor straffen of andere gevolgen van zijn domme beslissing.”

De pakkende getuigenis van Simon haalde meer dan 7.000 shares en 8.000 likes.