© LC

Trump trekt onpartijdigheid speciale aanklager in twijfel: “De hele situatie is belachelijk”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de onpartijdigheid in twijfel getrokken van Robert Mueller, de speciale procureur die onderzoek doet naar de banden tussen de entourage van Trump en de Russen tijdens de verkiezingscampagne van 2016. Hij deed dat in een gesprek met Fox News dat vrijdag uitgezonden werd.

Een journaliste van Fox News vroeg aan de Republikeinse president of Mueller het onderzoek moest laten vallen vanwege zijn vermoedelijke banden met Democratische sympathisanten en ex-FBI-chef James Comey, die deze maand getuigde over het onderzoek naar de Russische inmenging in de verkiezingscampagne. Trumps antwoord was kort en bondig: “Het is een heel goede vriend van Comey, wat heel vervelend is.”

“De hele situatie is belachelijk”

Over de personen die zijn aangenomen om te werken in het team van Mueller, zei Trump: “Ik kan zeggen dat degenen die zijn aangeworven allemaal aanhangers van Hillary Clinton (de tegenstander van Trump tijdens de verkiezingen -red.) zijn, sommigen hebben voor Hillary Clinton gewerkt.” De Amerikaanse president is daar niet over te spreken. “De hele situatie is belachelijk.”

Volgens Amerikaanse media hebben sommige leden van het team van Mueller donaties gedaan aan Democratische kandidaten. “Maar Robert Mueller is een eerbaar man en ik hoop dat hij een eerbare oplossing zal vinden”, aldus Trump.

Obama al gewaarschuwd voor Russische hackers

De krant Washington Post schreef vrijdag dat de CIA toenmalig Democratisch president Barack Obama al in augustus 2016 waarschuwde dat Vladimir Poetin opdracht had gegeven de Democratische Partij te hacken om Hillary Clinton te schaden en Donald Trump te helpen. Pas in januari van dit jaar beschuldigden de Verenigde Staten de Russische president met naam en toenaam ervan dat hij poogde het Amerikaanse verkiezingsproces te destabiliseren, de kansen van Hillary Clinton te ondermijnen en die van de Republikein Donald Trump te verhogen.

Meer over Verenigde Staten