© HBVL

Wat te doen dit weekend? Dit zijn onze tips

Ben jij nog op zoek naar een leuk uitje met vrienden of met het hele gezin dit weekend? Wij helpen je op weg met deze zeven tips.

eco

Inspiratie opdoen tijdens weekend Open Tuinen

Het is Open Tuinenweekend en dat wil zeggen dat u in heel Vlaanderen meer dan 200 tuinen kan bezoeken om er inspiratie op te doen, de nieuwste tuintrends te ontdekken of te genieten van het werk van de tuinliefhebbers. Dit jaar schenken ze extra aandacht aan het thema 'Feest in de tuin'. In Limburg zijn er ook tientallen deelnemers en zijn er ook zes thematische fietsroutes uitgetekend langs de deelnemende tuinbezitters.

Voor een volledig overzicht met adressen en bezoekuren: www.landelijkegilden.be

Straatkunstenaars en theateracts op festival Del Mundo

In Maasmechelen wordt de zomer dit weekend ingezet met Straatkunstenfestival Del Mundo. Verwacht u aan tientallen straatartiesten en theateracts uit de hele wereld, te zien op de straten en pleinen aan de Pauwengraaf, Maasmechelen Village en Shopping Center M2. In alle optredens draait het rond humor, spektakel en muziek.

Zaterdag en zondag, van 14 tot 18 uur. Gratis. Het volledige overzicht is te vinden op www.maasmechelenleisurevalley.be

Expo van mooiste koivissen in Kapermolenpark

Wie de mooiste koivissen uit België en de buurlanden wil bewonderen, moet dit weekend naar het Kapermolenpark voor de Belgian Koi Show. De vissen worden beoordeeld door een internationale jury. U krijgt er ook wat Japanse cultuur erbij en kan informatie vinden over o.a. de aanleg van vijvers of de verzorging van bonsai.

Zaterdag en zondag, van 10 tot 18 uur. Kapermolenpark. Ticket: 10 euro (gratis voor -16 jaar). www.belgiankoisociety.eu

Jaarlijkse keramiekmarkt in binnenstad

De markt van Maaseik komt zondag vol keramiek te staan. Op de jaarlijkse keramiekmarkt vindt u meer dan 100 standhouders (uit binnen- en buitenland) die hun kunstwerken aan u presenteren. Het aanbod is gevarieerd: aardewerk, porselein, gegoten werk, geappliqueerd, enz. Er wordt ook randanimatie voorzien.

Zondag van 9 tot 17 uur. Toegang: 2 euro (vanaf 12 jaar). http://toerisme.maaseik.be

Werkende molens op Limburgse molendag

Zondag is het Limburgse Molendag en dat wil zeggen dat vrijwel alle molenaars van Limburg u uitnodigen om hun molen te bezichtigen. Waar mogelijk worden die molens ook in werking gezet en leert u ook heel wat bij over graansoorten en bloem.

Zondag van 10 tot 17 uur. Gratis toegang. Een overzicht van de deelnemers op www.levendemolens.be

INK Mania: tattoos en ronkende motoren

INK Mania. Dat is de naam van een nieuw evenement dat dit weekend de Grenslandhallen inpalmt. Het is tegelijkertijd een Internationale Tattoo Conventie als een Lifestyle Event. Verwacht u aan tattoos (wedstrijden, demo’s), maar ook aan een Madnesscircus, bodypaint, vuuracts, artiesten, piercings, shows, ronkende motoren, enz.

Zaterdag, van 10 tot 22, zondag van 11 tot 21 uur. Gouverneur Verwilghensingel 70. Dagticket kassa: 20 euro. www.inkmania.be

Fietsen en wandelen voor het goede doel

Al meer dan 25 jaar organiseren de Limburgse Ingenieurs een fiets- en wandeldag voor het goede doel. Dat is nu zondag ook het geval. Vanuit Diepenbeek (UCLL-Universitaire Campus) en Genk (stadion KRC Genk) kan u deelnemen aan fietstochten (van 30 tot 90 km), wandelingen (van 5 tot 12 km) en mountainbikeritten. De opbrengst van deze dag gaat naar het kinderkankerfonds De Kleine Prins en naar Een Hart voor Limburg.

Zondag, vertrekken tussen 7.30 en 16.30 uur. Deelname: 5 euro (2 euro voor 7-18 jaar). Alle info op www.fietsenenwandelentegenkanker.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio