Agent op motor achtervolgt jongen door supermarkt

Klanten van een Albert Heijn in het Nederlandse Doesburg wisten woensdag niet wat ze zagen toen een tiener de supermarkt kwam binnen gespurt met op zijn hielen een motoragent... op zijn dienstvoertuig.

rrln

Nietsvermoedende klanten stonden woensdagmiddag bij de kassa’s hun boodschappen af te rekenen, toen plots een jongen met een bromfietshelm de winkel in kwam gestormd en voorbij rende. Hij werd achterna gezeten door een agent op motor. Een opmerkelijk tafereel. “Ik hoorde voetstappen en toen een motor”, zegt een ooggetuige tegen Omroep Gelderland. “Het ging allemaal heel snel, en ik geloofde het bijna niet. Was ik midden in filmopnames terechtgekomen?”

De achtervolging kwam tot stand toen de 17-jarige bromfietser een stopteken bij een verkeerscontrole negeerde. De jongen stoof er op zijn bromfiets vandoor, stapte uiteindelijk bij de supermarkt af en zette het op een lopen. De agent bleef echter op zijn voertuig zitten. “Hij dacht: als ik nu afstap, ben ik de jongen kwijt”, aldus een politiewoordvoerder. De tiener kon buiten de winkel in de kraag worden gevat, mede door de hulp van omstanders. Hij werd niet gearresteerd, maar kreeg drie bekeuringen. Volgens de NOS ging de jongen ervandoor omdat hij geen rijbewijs bij zich had en de brommer was opgevoerd.

De politiewoordvoerder stelt dat de manoeuvre niet gevaarlijk was. “De agent is daar goed bekend en is een ervaren motorrijder. Hij had goed overzicht, de schuifdeuren van de winkel gingen gewoon open en zo’n motor maakt natuurlijk wel wat herrie, waardoor mensen worden gewaarschuwd. Wij mogen in ieder pand komen. Dit valt dus binnen onze bevoegdheden.”

Meer over Nederland