© Cercle Brugge

Cercle Brugge luidt “nieuw tijdperk” in met huur van twee Monaco-talenten

Cercle Brugge heeft vrijdag de komst van twee nieuwe talenten van AS Monaco aangekondigd op de clubwebsite. Jonathan Mexique en Guévin Tormin komen beiden tot het einde van het seizoen op uitleenbasis over van de Franse landskampioen.

Jonathan Mexique is een 22-jarige verdedigende middenvelder die zijn opleiding bij Le Mans kreeg. Hij maakte in 2013 de overstap naar het prinsdom. Afgelopen seizoen werd hij door Monaco ook al uitgeleend aan de Franse tweedeklasser Red Star, waar hij 22 competitiewedstrijden speelde.

Guévin Tourmin is dan weer een 19-jarige aanvaller die zijn volledige jeugdopleiding bij Monaco doorgemaakt heeft. Hij speelde in de jeugd nog aan de zijde van wonderkind Kylian Mbappé en was vorig seizoen actief voor het tweede elftal van de Monegasken.

“We zijn heel gelukkig om Jonathan en Guévin te mogen verwelkomen op Cercle. We hopen op een actieve medewerking van deze twee talenten en zullen er alles aan doen om hun kwaliteiten ten volle te benutten. Een nieuw tijdperk dient zich aan en het is opnieuw een duidelijk signaal in de samenwerking met AS Monaco”, toonde Frans Schotte, voorzitter van Cercle Brugge, zich tevreden met de nieuwe aanwinsten.