Onze bingetips voor deze zomer: De winter valt vroeg dit jaar

Print
Ook de televisiezenders gaan de vakantie in en schakelen over op hun zomerprogrammatie. Hoewel we uiteraard uitkijken naar de vele herhalingen op tv - met ‘F.C. De Kampioenen’ op kop - is wat nieuwe content hier en daar meer dan welkom. Gelukkig weet men bij Netflix en Play More wel wat werken is en laten ze enkele nieuwe series op ons los. Ideaal voor als het te fris is om een terrasje te doen en te warm om de ventilator en zetel achter te laten.

Iedereen hoopt dan wel op een mooie zomer met warme temperaturen, wij kijken toch vooral uit naar de winter in Westeros (nog 22 nachtjes slapen!). We zijn nog maar dertien afleveringen verwijderd van het slot van ‘Game Of Thrones’ en de eerste zeven gaan, gebundeld in seizoen zeven, van start in de nacht van 16 op 17 juli op Play More.

Normaal verschijnt een nieuw seizoen van ‘GOT’ steeds in de lente, maar omdat de opnames pas later plaatsvonden omdat men grimmiger weer nodig had, verplicht HBO ons om tot de zomer te wachten. De inhoud van dit zevende seizoen is zoals steeds staatsgeheim, maar volgens de trailer mogen we ons verwachten aan een machtsstrijd tussen Daenerys ‘Mother of Dragons’ Targaryen, Cersei Lannister op de Iron Throne en Jon Snow als de nieuwe King In The North.

“Er staat veel op het spel dit seizoen door de groeiende dreiging van de White Walkers”, licht Sophie Turner (Sansa Stark) een tipje van de sluier. “Personages waarvan je altijd al hoopte dat ze elkaar zouden ontmoeten, komen nu eindelijk samen om verbonden te sluiten.”

‘Game Of Thrones’ is niet de enige HBO-reeks die terugkeert. Play More heeft ook het derde seizoen van ‘Ballers’ met Dwayne Johnson en het tweede seizoen van de comedyreeks ‘Insecure’ geprogrammeerd. Beide zullen te zien zijn vanaf de nacht van 23 op 24 juli.

Een week later debuteert ‘Room 104’, eveneens uit de HBO-stal. De reeks zal zich afspelen in een kamer in een Amerikaans hotel en zoomt in op de verschillende karakters die daar passeren. Broers Jay en Mark Duplass, die eerder ‘Togetherness’ creëerden, tonen twaalf verschillende verhalen. Hiervoor konden ze rekenen op acteurs als James Van Der Beek, Mae Whitman en Nat Wolff.

Voor wie zijn Italiaans wat wil oefenen, maar niet tot in het land van de pizza en pasta geraakt, is er ‘1993’. Op 6 augustus wordt het hele seizoen uitgezonden, zodat men op 1 september gelijk met de VS kan beginnen aan nieuwe afleveringen.

Vanaf 22 augustus is er elke week een nieuwe aflevering van het vierde seizoen van ‘Power’. Rapper 50 Cent produceert en speelt een rol in deze dramareeks over Ghost die niet alleen veel te zeggen heeft in zijn eigen nachtclub, maar ook in het New Yorkse drugsmilieu.