Nicolas Lombaerts en vier andere nieuwkomers tekenen present op eerste training KV Oostende

KV Oostende heeft vrijdagnamiddag zijn eerste training van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt. Alle aanwinsten tekenden present in het sportpark De Schorre. Met Nicolas Lombaerts en Richairo Zivkovic wisten de Kustboys in het tussenseizoen enkele grote namen te strikken.

Na tien seizoenen bij Zenit Sint-Petersburg keerde Nicolas Lombaerts terug naar België. Ondanks de interesse van verscheidene Belgische topclubs tekende de Bruggeling in maart al een driejarig contract bij de kustploeg. De Nederlander Richairo Zivkovic verruilde dan weer Ajax Amsterdam voor KV Oostende. De talentvolle spits moet de naar Wolfsburg vertrokken Landry Dimata doen vergeten. Ook de andere nieuwkomers Nicolas Rajsel (Union Sint-Gillis), Ibrahima Bah (Standard Luik), Logan Ndembe (Moeskroen) en doelman Thomas De Bie (Cercle Brugge) maakten hun opwachting op de eerste training.

In totaal mocht coach Yves Vanderhaeghe al 24 spelers verwelkomen. Antonio Milic is momenteel ziek en verblijft nog in Kroatië. Brecht Capon was op consultatie voor een probleem aan de pols. Door recente interlandverplichtingen waren ook Marusic, Tomasevic (beiden Montenegro), Musona (Zimbabwe) en Jali (Zuid-Afrika) nog niet aanwezig op de eerste training. Zij sluiten op vrijdag 30 juni aan. Sébastien Siani is met Kameroen actief op de Confederations Cup en wordt nog later terug in Oostende verwacht.

Zaterdag neemt KVO het in een eerste oefenwedstrijd al op tegen eersteprovincialer Zwevezele. Het echte werk begint op donderdag 27 juli met de voorronde van de Europa League, een primeur voor de Kustboys. Op zondag 30 juli speelt KV Oostende in de Versluys Arena de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie tegen Moeskroen.