© Archief Shutterstock

Koppel rijdt zich vast op Brusselse ring: baby geboren in de file

Een moeder uit Hoeilaart heeft vrijdagochtend het leven geschonken aan een flinke dochter. De bevalling vond niet thuis of in het ziekenhuis plaats maar in een ambulance op de Brusselse Ring.

tg

De mama was donderdag nog op consultatie geweest bij de gynaecoloog. Die verzekerde haar dat alles perfect verliep en dat de bevalling nog niet voor direct was. Maar vrijdagochtend kreeg de vrouw toch weeën en vertrok met haar man naar het ziekenhuis.

Tussen het Vierarmenkruispunt en de Leonardtunnel reden ze zich vast in de file. Omdat de vrouw voelde dat de baby op komst was, belde haar man een ambulance.

“Wij kregen om 7.27 uur een oproep en stuurden onmiddellijk een ambulance en een medisch team uit. Toeval wilde dat onze andere ambulance met een patiënt aan boord passeerde op de plaats waar de toekomstige ouders gestrand waren. Onze ambulanciers dienden de eerste zorgen toe tot wanneer de andere ambulance ter plekke was. Uiteindelijk beviel de vrouw zonder veel problemen in de ambulance”, zegt kapitein Wieland Verboomen van de brandweer van Overijse.

Voor brandweervrouw Chris was het al de derde baby die ze in een ambulance ter wereld hielp zetten. “We maken dat een paar keer per jaar mee”, bevestigt kapitein Verboomen.

De kersverse mama en baby Fien stellen uit uitstekend.