© Shutterstock

Airbnb komt met een luxeservice

Airbnb, dat oorspronkelijk begon als boekingswebsite voor jonge budgetreizigers, komt heel binnenkort met een luxeservice, schrijft financieel persbureau Bloomberg. De site wil zo de concurrentie aangaan met de hotelsector.

elvh

Airbnb bestaat ondertussen negen jaar en blijft uitbreiden. Heel binnenkort pakt de boekingswebsite uit met een luxeversie van zichzelf, schrijft Bloomberg.

Op de site komt een luxe-afdeling waarbij logementen gescreend worden op extra diensten zoals zeepjes in de badkamer, extra badlinnen of een extra groot bed. Voorzieningen die dus ook hotels meestal aanbieden.

Het is duidelijk dat Airbnb met deze nieuwe service de concurrentie met de hotelsector wil aangaan en ook toeristen met meer budget en de iets oudere reizigers naar de website wil lokken. Sinds Airbnb een procent krijgt op iedere booking zullen de duurdere accomodaties de boekingswebsite ook geen windeieren leggen.

Officieel wil Airbnb hierover nog niet communiceren maar volgens Bloomberg zou de nieuwe luxeservice nog dit jaar gelanceerd worden.

Niet te missen