© AFP

Contador leidt Belgenloze selectie Trek-Segafredo voor Tour de France

De Spanjaard Alberto Contador gaat deze zomer op zoek naar een derde (en met zijn geschrapte zege uit 2010 bijgeteld zelfs vierde) zege in de Ronde van Frankrijk. Hij krijgt in zijn zoektocht naar de gele trui geen hulp van Belgen, want Edward Theuns en Jasper Stuyven zijn er dit jaar niet bij. John Degenkolb trekt wel weer naar Frankrijk, net als de Nederlanders Bauke Mollema en Koen de Kort.

De Spanjaard start al voor de negende keer in de Tour. Bauke Mollema wordt een van zijn voornaamste helpers. John Degenkolb wordt in de spurt uitgespeeld, maar zal gezien de klassementsambities in de ploeg niet op een uitgebreide sprinttrein moeten rekenen.

De twee Belgen van Trek-Segafredo, Jasper Stuyven en Edward Theuns, zijn er niet bij. Stuyven reed de Giro en wist al maanden dat hij de Tour niet zou rijden. Theuns hoopte wel lang op een selectie, maar zag zijn kansen gedecimeerd door een slechte Dauphiné. Trek-Segafredo, nochtans een Amerikaanse ploeg, neemt geen enkele Amerikaan mee naar de Grand Départ in Düsseldorf.

Selectie Trek-Segafredo:

Alberto Contador

John Degenkolb

Fabio Felline

Koen de Kort

Bauke Mollema

Jarlinson Pantano

Andre Cardoso

Michael Gögl

Maikel Irizar