Rechtbank Hasselt gaat deskundigen aanstellen in proces over moordpoging met riek

In het proces over de moordpoging met een riek gaat de Hasseltse correctionele rechtbank deskundigen aanstellen om onder meer de geestestoestand van de 63-jarige beklaagde Gerard J. uit Neerpelt te onderzoeken. Ook aan de zijde van de burgerlijke partijen zal een deskundige worden aangesteld. Het tussenvonnis wordt op 7 juli uitgesproken. Gerard J. was zelf in de rechtbank aanwezig, net als de echtgenote en de zoon van het slachtoffer.

Op 6 augustus 2015 stak hij de 60-jarige Alex Koster uit Borgerhout met een riek in het gezicht aan de Kenensdijk in Wijchmaal bij Peer. Gerard J., een vrijwilliger en medewerker van Natuurpunt, en het slachtoffer leefden al een tijdje op gespannen voet. De man uit Borgerhout heeft een chalet in Peer. Hij was er in augustus met zijn dochter aan het wandelen. Ze kwamen Gerard J. tegen, die struikgewas aan het verwijderen was. Hoewel tussen de beide mannen een omheiningsdraad stond, voelde de Neerpeltenaar zich blijkbaar bedreigd. Hij nam zijn riek en plantte die in het gezicht van Koster. Met levensgevaarlijke letsels werd hij naar het ziekenhuis overgebracht.

Alex Koster heeft aan het voorval blijvende letsels overgehouden. Hij zal ook nog door een deskundige onderzocht worden. De vete tussen de twee mannen zou al vijftien jaar aanslepen. Zo was bij stedenbouw klacht ingediend over aanhorigheden aan de chalet van de man uit Borgerhout. Het slachtoffer was ervan overtuigd dat beklaagde achter die klacht zat. Gerard J. wordt verdedigd door raadslieden Jan Swennen en Lore Gyselaers. De substituut-procureur van het parket van Limburg vond het nodig om beklaagde door een college van deskundigen te laten onderzoeken, omdat zijn geestestoestand momenteel onvoldoende duidelijk is.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio