© Photo News

Jens Keukeleire rijdt de Tour de France, in steun van beloftevolle Chaves

Jens Keukeleire wordt één van de Belgen aan de start van de Tour de France. Zijn ploeg Orica-Scott maakte vrijdag de negenkoppige selectie bekend, met dus ook een plaatsje voor de West-Vlaming. Voor Keukeleire wordt het zijn tweede Tour, hij rijdt in steun van Esteban Chaves. De Colombiaan is een groot vraagteken, hij finishte in 2016 op het podium van de Giro en de Vuelta, maar sukkelde dit jaar met knieproblemen.

jtp

De selectie van Orica-Scott wordt aangevoerd door de jonge Simon Yates en Esteban Chaves. De Brit Yates mikt op de witte trui, terwijl achter de naam Esteban Chaves toch een vraagteken staat. Chaves finishte in 2016 op het podium van de Giro (tweede) en de Vuelta (derde), maar dit seizoen sukkelde de Colombiaan met een knieblessure.

“We weten niet hoe goed Chaves zal zijn in deze Tour”, geeft sportief directeur Matt White toe. “Sinds hij hersteld is van zijn knieblessure loopt alles goed, maar het is zijn eerst Tour de France. We weten niet hoe het gebrek aan ervaring in de Tour hem parten zal spelen, maar dit wordt hoe dan ook een leerrijke ervaring.”

“We hopen dat Simon Yates kan meestrijden voor de witte trui (de trui voor beste jongere, red.). Als hij kan meestrijden met Louis Meintjes (UAE) en Emanuel Buchmann (Bora) is een top tien in het algemene klassement zeker realistisch”, denkt White.

Orica hoopt natuurlijk ook op ritzeges, en selecteerde daarom Daryl Impey, Michael Albasini en dus ook Jens Keukeleire. “Jens kende een fantastisch jaar en weet wanneer hij zijn kans moet grijpen. Maar onze primaire focus is de twee kopmannen ondersteunen.”

Selectie Orica-Scott: Michael Albasin, Esteban Chaves, Luke Durbridge, Mathew Hayman, Damien Howson, Daryl Impey, Jens Keulekeire, Roman Kreuziger, Simon Yates