© Photo News

Pintje op het strand? Hier is dat het goedkoopst

De online reisaanbieders van TravelBird hebben hun jaarlijkse Strand Prijsindex gelanceerd, met ruim 300 strandbestemmingen uit meer dan 70 landen. Maar ook in ons land is niet ieder strand even goedkoop. TravelBird onderzocht wat je overal betaalt voor zonnecrème, water, bier, een ijsje en een lunch.

alma

Het duurste strand is dat van Oostende op de 209de positie (€26.65 per dag), gevolgd door Westende op de 213de plek (€25.96). De volgende strandbestemmingen op de ranglijst zijn Knokke (214de positie met €25.89 per dag), De Panne (217de positie met €25.75 per dag) en Blankenberge (218de positie met €25.69 per dag). Het meest betaalbare strand van Belgie¨ is, op de 217de positie, De Haan (€25.59 per dag).

Het meest betaalbare ijsje vind je in Blankenberge voor een gemiddelde prijs van slechts €0.81. Voor het minst dure bier moet je dan weer in De Haan zijn, waar je voor €2.10 een biertje op de kop kan tikken. Met €16.98 betaal je op het strand van Oostende het meeste voor de lunch.

Dit zijn de prijzen op de Belgische stranden:

Buitenland

“Als je enthousiast genieter bent van lokaal eten op het strand, kies dan bijvoorbeeld voor Vietnam. Hier kun je van heerlijke en betaalbare gerechten genieten. Ook betaal je op sommige plekken erg veel voor zonnebrandcrème, soms zelfs 3x zoveel als bij ons, vergeet deze dus vooral niet op voorhand in te pakken.

Door de devaluatie van de Britse pond na de Brexit zijn de stranden in het Verenigd Koninkrijk bijna 10% betaalbaarder geworden voor reizigers van continentaal Europa”, aldus Steven Klooster, CEO van TravelBird.

Dit zijn de duurste stranden in het buitenland:

Dit zijn de goedkoopste stranden in het buitenland: