© wepods.nl

Zelfrijdende bussen komen dichterbij: testroute op openbare weg in Vaals

De grensovergang tussen Aken en Vaals in Nederlands Limburg, wordt vanaf 1 januari 2019 een jaar lang een testroute voor een proef met zelfrijdend personenvervoer over de openbare weg.

alma

Tussen het Akense universiteitsziekenhuis en het centrum van Vaals zal een zogenaamd WEpod-busje gaan rijden dat plaats biedt aan vijftien personen. Het exacte parcours is nog onduidelijk, wel is al bekend dat de afstand van het proeftraject ongeveer vijf à zes kilometer gaat bedragen en dat er drie à vier haltes op Nederlands grondgebied komen te liggen.

Volgende stap

Sinds 2016 zijn er al proeven met zelfrijdend vervoer in Nederland. Zo rijden er al ongeveer een jaar lang zespersoons WEpodbusjes tussen de universiteitscampus en het station van Ede-Wageningen. De circa veertig deelnemende partijen in dit Interregional Automated Transport-project – overheden, bedrijven en onderwijsinstellingen – willen nu een volgende stap zetten en kijken tegen welke (juridische) problemen je oploopt als je grensoverschrijdend zonder chauffeur gaat rijden. Daarnaast gaan er binnenkort op vliegveld Weeze proeven van start met zelfrijdend pakket- en vrachtvervoer.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio