Beyhan kookt: Speculaas toetjes

Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze een overheerlijk gerecht klaar: speculaas toetjes Smakelijk!

MiGe

Ingrediënten: voor de pudding: •300ml melk, •40g maizena, •80gr suiker, •1 eigeel, •1 pakje vanillesuiker, •250gr mascarpone of room •Speculaaskoekjes (200-250gr) •1el oploskoffie (oplossen in een glas warm water)Bereidingswijze;Puddingmengsel-Doe de melk,de maïzena, het eigeel, de suiker en de vanillesuiker in een kookpot en meng alles goed met een garde.Breng het puddingmengsel aan de kook en blijf voortdurend roeren tot er bubbels aan het oppervlakte ontstaan.Laat het mengsel een paar minuten afkoelen en voeg de mascarpone toe roer het goed samen.Serveren:-Vul een spuitzak met de pudding en snij een kleine opening onderaan de spuitzak.-Neem een kleine glaasje en leg op de bodem speculaaskoekjes.-Doe een koffielepel opgeloste koffie over de speculaaskoekje of doop de helft van de speculaaskoekjes in de koffie.(voorzichtig en niet te veel koffie, probeer de randen van de glazen schoon te houden)-Spuit hierop de pudding in laagjes.Hierover weer een laag koekjes, en zo ga je door tot de glazen allemaal met dezelfde hoeveelheid laagjes gevuld zijn, en de pudding op is.-Zet het nu voor ongeveer 5-6 uur in de koelkast, om het vervolgens te serveren.