Wegdek E314 beschadigd door hitte: werken gestart, aanzienlijke hinder verwacht

Op de E314 in Aarschot is de aannemer donderdag om 14 uur gestart met het storten van het beton op de rijweg. Vrijdag, in de loop van de namiddag, zal bovenop het nieuwe beton een asfaltlaag worden aangebracht. Daarna moet het beton nog uitharden, zo meldt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Het uitharden zal volgens de huidige inschatting duren tot de nacht van zondag op maandag. Dan zal Wegen en Verkeer de snelweg opnieuw over de volledige breedte openstellen voor het verkeer.

Belga

LEES OOK: Wegdek E314 omhoog door hitte: hinder tot maandag

Woensdagavond werd een tijdelijke asfaltverharding aangebracht op de pechstrook, zodat het verkeer tijdens de herstellingswerken een rijstrook kan gebruiken. Vrijdagochtend zal dat asfalt voldoende zijn afgekoeld en wordt de pechstrook opengesteld. Tot dan moet al het verkeer over een versmalde pechhaven rijden.

“Zodra AWV met meer precisie kan zeggen hoe laat de pechstrook open kan, zal het daarover communiceren met een persbericht en via Facebook en Twitter”, klinkt het. Ondertussen wordt het verkeer door de werfzone geleid via een pechhaven naast de pechstrook.

Hoewel het verkeer via de pechstrook iets vlotter (dan via de pechhaven) door de werfzone zal kunnen rijden, verwacht het Vlaams Verkeerscentrum de komende dagen toch nog aanzienlijke hinder door de werken. Het raadt weggebruikers die op de west-oostverkeersas Gent-Hasselt rijden, nog altijd aan om tot het einde van de werken via Antwerpen en niet via Brussel en Leuven te rijden. (