© fv

Limburgse wielrenner in coma na zware val in Tienen: “Meerdere interne bloedingen”

Tijdens de wedstrijd voor eliten zonder contract in Tienen is Gert Claes zwaar gevallen. Volgens een ooggetuige zou hij met volle snelheid tegen de gevel van een huis zijn gereden en zag zijn toestand er alles behalve goed uit. Hij verloor heel veel bloed, zou gapende wonden hebben aan hoofd, arm en knie en was buiten bewustzijn. De MUG kwam ter plaatse. Gert werd ter plaatse meer dan een uur verzorgd en dan met spoed naar Leuven overgebracht.

fv, fivr

De familie van Gert Claes vertelt op Facebook dat de wielrenner “verschillende verwondingen aan zijn arm, borst, longen en nek” heeft. “Er zijn geen zichtbare verwondingen aan zijn hoofd, maar daarin zijn er meerdere interne bloedingen vastgesteld die echt ernstig zijn. Hij is sinds het ongeval buiten bewustzijn en wordt momenteel in coma gehouden. Vanmiddag was zijn toestand nog stabiel.”

Renners op dat moment van de valpartij met hem in het peloton zaten, zeggen dat er totaal geen aanleiding was voor dat onbegrijpelijk ongeval. Het gebeurde op een hellende strook in de Ganzendriesstraat. Zonder aanleiding dwarste Claes volgens ooggetuigen de straat en knalde zonder te remmen aan volle snelheid tegen de gevel van een nachtwinkel. Meteen was duidelijk dat het ernstig was. Gert verloor heel veel bloed en was buiten bewustzijn. De hulpdiensten met de opgeroepen MUG hadden ongeveer een uur nodig om hem te stabiliseren. Hij werd nadien overgebracht naar het UZ Leuven.

De ganse Limburgse wielerwereld is begaan met zijn lot. De 49-jarige Beringenaar is een vaste waarde in het peloton, waarin hij al van zijn 14de vertoeft. Al een paar keer probeerde hij te stoppen. Maar omdat hij dit zo graag doet, lukte het hem tot vandaag nog niet. Ook is hij begaan met de jeugd. Zo nam hij al een paar beginnende rennertjes onder zijn vleugels om hen met raad en daad bij te staan. Onder meer Kamiel Bonneu, momenteel één van onze beste Limburgse juniores, werd als beginneling door Gert bijgestaan.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio