© AP

Gaat u naar Coldplay? Dit moet u weten

De hitgroep Coldplay treedt vanavond en morgen op in het Koning Boudewijnstadion. Na de mislukte aanslag in Brussel-Centraal zijn extra veiligheidsmaatregelen genomen. De Brusselse politie geeft enkele richtlijnen.

jvt

Er worden meer dan 50.000 bezoekers verwacht voor Coldplay. Premier Charles Michel kondigde vanochtend al aan dat bij het concert extra controles zullen plaatsvinden.

Op Facebook heeft de politie informatie gegeven met wat u rekening moet houden.

Aan de ingang

Kom zeker op tijd, liefst voor de avondspits. Vergeet zeker je identiteitskaart en tickets niet. Het Koning Boudewijnstadion opent zijn deuren om 17 uur, Coldplay start met het concert om 20.45 uur.

De toegangscontrole is strenger dan anders: alle concertgangers worden gefouilleerd.

Aan de ingang staan niet enkel de klassieke toegangspoortjes, maar ook metaaldetectoren.

Alle rugzakken, handtassen of andere zakken zijn verboden. Steek dus de nodige spullen in je broekzakken.

Houd rekening met de hitte. Neem je voorzorgen. De organisatie heeft watervernevelaars opgesteld langs de ingangen.

Meer informatie vind je via de website en sociale media van concertorganisator Live Nation.

Vervoer

Gisteren, voor de mislukte aanslag, werd al grote verkeershinder voorspeld op de Brusselse Ring ter hoogte van de Heizel door het optreden. Ook op dat vlak geeft de politie enkele adviezen.

Laat de auto indien mogelijk thuis staan en neem vooral het openbaar vervoer. Schrik niet: er is zichtbaar meer controle van politie en militairen in en rond alle omgelegen metrohaltes en stations.

Als je naast een concertticket ook een parkeerticket hebt, dan kan je op de aangewezen parkeerplaatsen staan.

Volg de Twitteraccount van de politiezone @zpz_polbru, hier communiceren we over de gebruikelijke veiligheidsperimeter rond het Koning Boudewijnstadion. Via Twitter laten we weten welke straten afgesloten zijn, en welke parkings al volzet zijn.

Houd de website en de sociale media van de MIVB, De Lijn en de Spoorwegen in de gaten voor concrete info over bussen, trams en metro’s vanavond. Ook over de extra nachttreinen, die je enkel kan nemen als je een speciaal ticket gekocht hebt, wordt via die weg meer informatie gegeven.

Ter info, het Koning Boudewijnstadion ligt op wandelafstand van de metrostations Houba-Brugmann en Heizel (lijn 6). Voor en na het concert wordt het metro-aanbod uitgebreid. Het metrostation Koning Boudewijnstadion daarentegen zal vanavond gesloten zijn.

Kortom, wees voorbereid! Volg op Twitter @zpz_polbru, @LiveNationBE, @NMBS, @STIBMIVB en @delijn voor officiële info #ColdplayBrussels.

Het voorprogramma van het optreden van Coldplay start om 18.45 uur en het einde wordt verwacht tegen 23.00 uur.