Politie valt binnen in Deurne en Mol: 8 kilo hasj en drie arrestaties

Print
Politie valt binnen in Deurne en Mol: 8 kilo hasj en drie arrestaties

Foto: Lokale Politie Antwerpen

Speurders van Lokale Politie Antwerpen hebben op donderdag 8 juni twee simultane huiszoekingen uitgevoerd in Deurne en Mol. Daarbij werden drie personen gearresteerd. Er werd ook een aanzienlijke hoeveelheid hasj in beslag genomen.

De verdachten kwamen een tijd geleden in beeld in de marge van het dossier ‘The French Connection’, waarin ook de bende van Linkeroever wordt onderzocht. “Ze worden ervan verdacht dat ze instonden voor de levering van hasj, en dat op aanzienlijk grote schaal”, luidt het bij de Lokale Politie Antwerpen. “Ze gingen heel voorzichtig te werk, wat het de speurders moeilijk maakte om een goed beeld te krijgen van de activiteiten van de bende. De huiszoekingen van donderdagochtend 8 juni in Deurne en tegelijk ook in Mol brachten een einde aan die activiteiten.”

Plastic zak

Politie valt binnen in Deurne en Mol: 8 kilo hasj en drie arrestaties
Foto: Lokale Politie Antwerpen

De politie omsingelde de woning van de verdachte in Deurne. Toen de agenten het pand binnen gingen, gooide de verdachte nog snel een plastic zak naar buiten. De man werd overmeesterd en overgebracht naar de cel. In de plastic zak vonden de rechercheurs twee kilo hasj. De drugs werden in beslag genomen.

Gelijktijdig met de huiszoeking in Deurne vielen de speurders binnen in een woning in Mol. Daar werd 6,5 kilogram hasj aangetroffen. Twee personen werden opgepakt. De politie nam een wagen en geld in beslag.

De verdachten werden gearresteerd en aangehouden door de onderzoeksrechter. Het gaat om drie mannen van 27, 29 en 39 jaar, allemaal afkomstig uit Nederland.