Kilometerslange file op E314 na bizar ongeval

De E314 nabij Lummen is maandagnamiddag urenlang volledig versperd geweest in de richting van Nederland door een ongeval waarbij een vrachtwagen tegen een signalisatiebord was gereden. In Halen werd het verkeer van de autosnelweg gehaald en via een omleidingsroute naar Lummen gestuurd. Omstreeks 14.30 uur ging de pechstrook in Lummen terug open, en anderhalf uur later was de autosnelweg weer volledig vrij.

mige, toro, fivr

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een truck die net klaar was met wegenwerken reed maandagmiddag met open laadbak over de snelweg. Mogelijk was die door een defect weer omhoog gekomen. De trucker merkte het probleem niet op, en reed onder een verkeersportiek door. De laadbak knalde tegen de verkeersborden, brak af en nam het hele portiek mee. De snelweg raakte bezaaid met brokstukken en was urenlang volledig versperd in de richting van het klaverblad.

© fivr

Doordat het ongeval ook net voor de afrit Lummen gebeurde, staan op dit moment nog steeds honderden bestuurders vast in de hitte. Omdat te veel mensen hun wagen hadden achtergelaten, raakten de hulpdiensten niet bij de automobilisten en konden ze hen niet voorzien van (extra) water.

© Facebook / Nick Weyens

In Halen werd het verkeer intussen van de snelweg gehaald. Alle verkeer werd via een omleidingsroute naar de E314 in Lummen gestuurd, en dat leidde al gauw tot heel wat extra verkeer op de secundaire wegen in en rond Lummen.

Tegen 14.30 uur waren de brokstukken van de pechstrook verwijderd en kon het verkeer er met mondjesmaat passeren. Omstreeks 15.50 uur was de rijbaan weer volledig vrij.

© 112 Meldingen Limburg

Eerder maandagvoormiddag rond 10.30 uur was een vrachtwagen in de richting van Lummen in aanrijding gekomen met een botsabsorbeerder. Die aanrijding gebeurde ter hoogte van Park Midden-Limburg. Een wegenwerker, die in de botsabsorbeerder zat, raakte gewond. De Duitse vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. Door de aanrijding was de rechterrijstrook richting Lummen een tijdlang versperd en ontstond er een file tot in Genk.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio