Organisatie schat opkomst op meer dan 50.000 bezoekers

Beeldig Lommel scoort met 50.000 bezoekers

Print

Meer dan 50.000 toeschouwers trokken door de centrumstraten. Foto: Dick Demey

Lommel -

De tiende editie van Beeldig Lommel wist afgelopen weekend opnieuw een massa volk te bekoren. De organisatie schat dat de opkomst iets hoger ligt dan de 50.000 bezoekers van vorig jaar. Vooral de slotdag gisteren was een schot in de roos.

Een zestigtal acts met levende standbeelden en straattheater loodsten de bezoekers langs een traject door de centrumstraten. Terwijl de Kerkstraat vorig jaar nog een bouwwerf was, toonde deze heringerichte centrumstraat zich het voorbije weekend als perfecte ‘boulevard’ voor de mensenstroom. Naast betonblokken aan de toegangswegen (maatregelen in het kader van de terreurdreiging) had de organisatie zich ook duidelijk voorbereid op de voorspelde warme temperaturen. “Zoals voldoende drankstandjes langs het traject”, zegt Cindy Daems van de organisatie. “Daarnaast zorgen we ook dat onze ‘levende beelden’ permanent over water kunnen beschikken. Een vrijwilliger staat paraat om hen desnoods via een rietje te laten drinken. Sommige acts verplaatsten we naar een schaduwplaats.”

Voelen

Het festival doet ook veel moeite om mensen met een beperking te laten genieten van het gebeuren. Een 20-tal blinden en slechtzienden genoot van een audiotocht. Deelneemster Carina Verhoeven (61) kreeg zo naar eigen zeggen een duidelijk ‘beeld’ van het gebeuren. “We mogen ook even voelen aan de beelden. Door de materialen te betasten waaruit de kostuums en kapsels zijn gemaakt, kan ik mij een voorstelling maken van wat de gids vertelt.”

Volgend jaar wil de organisatie met de stedelijke adviesraad voor mensen met een handicap uitpakken met een tocht voor doven.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio