Droomtransfer voor Pieter Gerkens: Bilzenaar tekent voor 4 jaar bij Anderlecht

Print
Droomtransfer voor Pieter Gerkens: Bilzenaar tekent voor 4 jaar bij Anderlecht

Foto: JEFFREY GAENS

STVV en Anderlecht raakten het afgelopen weekend eens over de transfer van Pieter Gerkens. De 22-jarige middenvelder tekent voor vier jaar in het Astridpark en wordt deze week officieel voorgesteld. STVV ontvangt een transfersom tussen 1 en 1,5 miljoen euro, maar die kan in de toekomst door bonussen nog oplopen. Er worden geen andere spelers in de deal betrokken. “Voor mij is dit een absolute droomtransfer”, aldus een trotse Gerkens. “Wie had dit eind 2016 durven denken?”

Pieter Gerkens heeft zijn toptransfer beet. De Bilzenaar tekent - allicht maandag - een contract voor vier seizoenen bij Anderlecht en wordt deze week voorgesteld bij de landskampioen, dat Oostende de voorbije weken uiteindelijk makkelijk aftroefde in de onderhandelingen.

STVV vangt een bedrag tussen 1 en 1,5 miljoen euro voor de middenvelder. Maar net zoals in het verleden bij de transfers van Mignolet, Odoi, Schoofs, Edmilson en Dompé, kan die som de volgende jaren nog fors oplopen. STVV ontvangt immers bonussen als Gerkens bij de landskampioen degelijke prestaties neerzet en prijzen pakt. Aanvankelijk was het de bedoeling dat enkele spelers van RSCA in de deal betrokken zouden worden. Maar Sowah, Doumbia en Lukebakio werden uiteindelijk geen concrete pistes voor Sint-Truiden. Ofwel door een gebrek aan interesse van de spelers, ofwel door een gebrek aan interesse van STVV zelf.