© Photo News

Tine Deckers wordt derde in halve Ironman van Pescara

Tine Deckers is zondag in Pescara op de derde plaats geëindigd in de halve Ironman van Italië. De 38-jarige triatlete uit Leuven legde de 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21,1 km lopen af in 4u26:06. De zege ging naar de Oostenrijkse Lisa Huetthaler (4u24:25). De Zweedse Camilla Lindholm (4u24:28) stond op de tweede podiumtrede.

Door de sterkte van de stroming werd het zwemparkoers in Pescara ingekort. Deckers kwam als vierde uit het water en begon na een perfecte wissel als derde aan de fietsproef. Het loopgedeelte ten slotte vatte ze als tweede aan. Deckers maakte nog veel tijd goed tijdens de halve marathon, maar kon de kloof die Huetthaler had geslagen tijdens het fietsen niet meer dichten. Een ontketende Lindholm kwam drie seconden tekort voor de zege.

“Ik heb gegeven wat ik kon en ben blij met dit resultaat. Mijn conditie gaat erop vooruit. Nu hopen op een sterke prestatie binnen twee weken in de Challenge Geraardsbergen. Deze wedstrijd ligt mij na aan het hart en ik hoop dat we massaal veel supporters op de been kunnen brengen”, reageerde Deckers op haar website.

Bij de mannen was de overwinning voor de Fransman Cyril Viennot(3u50:52), die de Zwitser Manuel Küng (3u53:08) en de Spanjaard Albert Moreno Molins (3u56:46) achter zich hield.