© pn

© REUTERS

thumbnail: null
thumbnail: null

Bekend modeontwerpster roept op: “Stop met kleren kopen”

De Britse ontwerper Vivienne Westwood heeft nogmaals opgeroepen tot wijzer consumeren. ‘Koop minder en kies beter. Koop dit seizoen niets nieuws.’

edm

Vivienne Westwood deed de uitspraken afgelopen week tijdens een evenement van Zalando naar aanleiding van de aankomende editie van modebeurs Bread & Butter in Berlijn. Het is niet de eerst keer dat de 76-jarige ontwerpster oproept om minder, maar kwaliteitsvolle kleding te kopen, die bovendien langer meegaat.

‘Als je wil opvallen, moet je keuzes durven maken. Minstens vijftig procent van de wereldbevolking heeft nog nooit een oprechte keuze gemaakt in zijn leven. Ze volgen gewoon hun verlangen en consumeren er op los’, aldus Westwood.

‘Minder kopen en kiezen voor kwaliteit zorgt ervoor dat ontwerpers betere kleding kunnen maken, en niet enkel geleid voor door commerciële belangen. Het zou beteken dat ontwerpers enkel de kleding maken die ze echt willen, en niet langer hoeven te luisteren naar zakenmannen die hen de les spellen over verkoopcijfers. Een ontwerper wil enkel mooie kleding maken, en die aan een juiste prijs verkopen.’

Westwood, die zich de klimaatzaak al langer aantrekt, pakt bij haar ontwerpen steeds uit met een duidelijk statement. Eerder deze week presenteerde ze nog een nieuwe collectie tijdens de mannenmodeweek in Londen waarbij plastic afval een prominente rol speelde, onder meer gerecycleerd tot sandalen.

© AFP

© REUTERS

Niet te missen