© Catwalkjunkie

Travel Chic: dit draag je op het vliegtuig

Vakantie gepland naar een ver oord? Daar hoort een lange, vermoeiende vliegtuigtrip bij. Met deze tips en items kies je voor een comfortabele outfit die toch stijlvol genoeg is om zonder gêne van het vliegtuig te stappen. Ready for boarding?

Werk in laagjes

Een vlucht naar een warme bestemming betekent lang op het vliegtuig zitten. De airco draait op volle toeren waardoor die losse top plots een minder goed idee lijkt. Als je in laagjes werkt kan je je outfit perfect afstellen op de temperatuur in het vliegtuig. Kies voor puur comfort met een losvallend T-shirt of blouse en hou jezelf warm met een sweater of (oversized) vest.

Maximale beenruimte

Een skinny jeans of korte short kan dan wel fashionable zijn, voor een lange vliegtuigreis bestaan er comfortabele alternatieven met minstens evenveel stijl. Een losse broek (al dan niet met brede pijpen), maxidress of jumpsuit geven je benen meer bewegingsvrijheid. Toch een rasechte jeans-fanaat? Kies dan voor een baggy boyfriend-model.

Accessoires? Less is more

Hebben je sneakers al meerdere kilometers afgelegd en hebben ze hun ‘shine’ verloren? Met Tante Kaat-middeltje, ossengalzeep, krijg je je sneakers weer stralend wit. Het trucje is simpel : Gebruik een nat sponsje en wrijf een aantal keer over de blok ossengalzeep. Voorzichtig schrobben, een nachtje laten rusten en voila! Niemand die ziet dat je favoriete paar eigenlijk al een paar jaar in je schoenenkast staat.

Lange oorbellen, rinkelende armbanden of strakke riemen laat je beter nog even in je handbagage zitten tot na de landing. Soms kan het gebeuren dat je voeten zwellen tijdens het vliegen. Kies voor een sneaker of platte sandaal en je voeten zullen je dankbaar zijn. Bang dat je kou krijgt? Neem dan een zomers sjaaltje mee dat je makkelijk in je (grote!)handtas kwijt kan. Last van statisch haar? Een zonnehoed brengt je meteen in vakantiemodus!