© AFP

Slecht nieuws voor David Goffin: forfait voor Wimbledon

David Goffin moet passen voor Wimbledon, dat maakte zijn entourage woensdag bekend. . Onze landgenoot moest op Roland-Garros vroegtijdig opgeven door een enkelblessure. De 26-jarige Luikenaar hoopte om op tijd weer fit te geraken voor Wimbledon maar dat is dus niet gelukt. Hij is nog niet 100% en zijn medisch team wil geen risico’s nemen.

vml

“Het herstel van David verloopt goed. Om geen enkel risico te lopen, heeft hij toch besloten om niet aan Wimbledon deel te nemen. Dat op aanraden van zijn dokters en zijn team”, klinkt het in een persmededeling. “Goffin wil eerst honderd procent fit zijn voor hij weer in competitie komt. Deze beslissing geeft hem meer tijd om volledig te herstellen.”

"Ik ben erg triest"

“Ik ben erg triest te moeten aankondigen dat ik dit jaar niet op Wimbledon zal aantreden”, zo klinkt het op de Facebookpagina van Goffin. “De revalidatie verloopt goed en de dokters zijn positief, maar ik zal onvoldoende tijd hebben om klaar te zijn voor het toernooi. Ik wil 100 procent zijn. Ik kan niet wachten om opnieuw op het court te verschijnen!”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In zijn wedstrijd van de derde ronde van Roland Garros tegen de Argentijn Horacio Zeballos (ATP-65) stond Goffin 5-4 voor in de eerste set, maar was genoodzaakt de strijd te staken na een struikelpartij over een doek op het uiteinde van het terrein. Goffin zakte na zijn opgave naar de dertiende plaats op de ATP-ranking.

Nader onderzoek in het ziekenhuis bracht geen ernstige letsels aan het licht, maar Goffin werd toch gedwongen om enkele dagen rust te nemen door een zware spierblessure. Het herstel duurt nu dan toch langer dan aanvankelijk werd gedacht. Verwacht wordt dat hij na Wimbledon de training weer kan hervatten.

Het toernooi van Wimbledon gaat op 3 juli van start. Vorig jaar sneuvelde Goffin al in de achtste finales en dus zal een vrije val op de ATP-ranking ook uitblijven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer