© AFP

Cristiano Ronaldo voelt zich “gekrenkt” door beschuldiging belastingfraude

De advocaat van Real Madrid-ster Cristiano Ronaldo heeft dinsdag verklaard dat zijn cliënt zich gekrenkt voelt door de beschuldiging van belastingfraude aan zijn adres. Volgens een woordvoerder bij de Spaanse justitie zou de Portugees tussen 2011 en 2014 voor 14,7 miljoen euro gefraudeerd hebben. Het parket van Madrid diende dan ook een klacht in tegen de speler.

Ronaldo wordt ervan verdacht in 2010 een structuur te hebben opgericht waarmee hij via bedrijven in de Britse Maagdeneilanden en Ierland inkomsten uit portretrechten verborg voor de Spaanse fiscus. “Cristiano Ronaldo heeft zijn inkomsten uit portretrechten in 2014 aangegeven, ook voor de drie voorgaande jaren”, weerlegt Antonio Lobo Xavier in een interview op de Portugese tv-zender SIC Noticias.

“Deze informatie komt als een totale verrassing aan bij de speler, die zich gekrenkt voelt”, vervolgde Lobo Xavier.

Het verhaal van Ronaldo doet erg denken aan de zaak van Lionel Messi, Ronaldo’s eeuwige concurrent. De Argentijnse vedette van FC Barcelona werd eerder veroordeeld tot 21 maanden gevangenisstraf wegens belastingfraude. “De zaak van Messi is helemaal anders. Hij heeft niets aangegeven, terwijl Cristiano dat wel heeft gedaan”, stelde Ronaldo’s advocaat.